Riktigt gott!
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker
Till servering
Valfri korv
Senap
Ketchup
Coleslaw
Coleslaw
Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller
mosa med en stöt direkt i kastrullen
Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
Rör moset luftigt
Stek på korven
Coleslaw med äpple och bostongurka
150 g vitkål
1 schalottenlök
0,5 dl bostongurka
0,5 dl bostongurka
1 äpple
2 msk majonnäs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Strimla/grovriv kålen
Skala och strimla löken
Skala och strimla löken
Grovriv äpplet
Blanda kål, äpple, lök och bostongurka
Blanda ner majonnäs, salt och peppar i kålblandningen
Ställ kallt i minst 30 minuter innan servering
Håller 4-5 dagar i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar