tisdag 26 oktober 2021

Dagens korv med mos och coleslaw

Riktigt gott!


Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker

Till servering
Valfri korv
Senap
Ketchup
Coleslaw


Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
 Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
 Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller 
mosa med en stöt direkt i kastrullen
 Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
 Rör moset luftigt
Stek på korven
 
  Coleslaw med äpple och bostongurka

150 g vitkål
1 schalottenlök
0,5 dl bostongurka
1 äpple
2 msk majonnäs
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Strimla/grovriv kålen
Skala och strimla löken
Grovriv äpplet
Blanda kål, äpple, lök och bostongurka
Blanda ner majonnäs, salt och peppar i kålblandningen
Ställ kallt i minst 30 minuter innan servering
Håller 4-5 dagar i kylen
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar