lördag 13 november 2021

Sangria på vindruvsglögg

 Jag kokade vindruvsglögg på våra vindruvor i år. Läs här!


Och alla kryddorna i vindruvsglöggen fick mig att tänka på Sangria, så jag tog och gjorde Sangria med vindruvsglöggen som bas idag. Detta recept är helt alkoholfritt men vill man spetsa med alkohol så skulle jag föreslå att tillsätta en cognac med fruktig smak, ca 0,5 dl.


1 liter vindruvsglögg
2 dl apelsinjuice
4 dl sockerdricka eller Sprite
2 kanelstänger
1 pkt stjärnanis
1 apelsin
1 citron
1 äpple

 Skär alla frukter i skivor och lägg dem i en stor genomskinlig karaff
tillsammans med kanelstänger och stjärnanis.
Häll i apelsinjuice, sockerdricka och vindruvsglögg.
Tillsätt ev socker för att öka sötman.
Min vindruvsglögg blev så söt i sig så jag behövde inte tillsätta något extra socker.
Blanda och kyl.

Servera den alkoholfria sangrian som ett alternativ till glöggen på glöggminglet.
Passar perfekt till det salta, som t ex röror med ansjovis och varmrökt lax.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar