torsdag 10 februari 2022

Förrätt till alla hjärtans dag

Planerar du för en mysig middag på alla hjärtans dag? Eller kanske redan till helgen... 
Då kommer här ett hjärtligt tips på en passande förrätt.

Skaldjurssoppa med kräftfyllt smördegshjärta. 

 

Skaldjurssoppa med kräftfyllt smördegshjärta.

 2 portioner

1 förp Keldas skärgårdssoppa
200 g kräftstjärtar/hummer
100 g räkor
50 g musslor
1 dl crème fraîche
dill

Gör så här
Koka upp soppan i en kastrull under omrörning.
Tillsätt kräftstjärtar, räkor och musslor,
spara några för garnering, och låt sjuda 2-3 minuter.

Servera soppan i en djup skål,
med en klick crème fraiche och garnera med dill.

Och till soppan serveras frasiga smördegshjärtan
med krämig kräftröra.

1 kyld smördegsrulle
1 ägg till pensling
75 g kräftstjärtar + några till garnering
1 msk finhackad rödlök
1 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
0,33 hackad färsk röd chilifrukt
utan hinnor och kärnor
Salt och peppar
Ärtskott

Gör så här
Ta ut fyra större hjärtan i smördegen med mått eller för hand. Lägg två av dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg.
Skär sedan ut två mindre hjärtan ur de två andra hjärtana.


Lägg hjärtana med hål ovanpå dem på plåten
så det blir ett dubbelt lager som ram till bottenplattan.
Pensla även detta lager med uppvispat ägg.

 
Grädda i 225˚ i 12–15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Ta ut och låt svalna.

 
Dela kräftstjärtarna och låt dem rinna av.
Blanda samman fyllningen och smaka av med salt och peppar.
Fyll hjärtformarna vid servering.
Garnera med ärtskott. 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Åhh vilken rolig förrätt. Den ska jag nog överraska med. Tack för tipset. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas den/de du överraskar kommer gilla den:) Kram!

      Radera