Planerar du för en mysig middag på alla hjärtans dag? Eller kanske redan till helgen...
Då kommer här ett hjärtligt tips på en passande förrätt.
Skaldjurssoppa med kräftfyllt smördegshjärta.
Skaldjurssoppa med kräftfyllt smördegshjärta.
2 portioner
200 g kräftstjärtar/hummer
100 g räkor
50 g musslor
1 dl crème fraîche
dill
Gör så här
Tillsätt kräftstjärtar, räkor och musslor,
spara några för garnering, och låt sjuda 2-3 minuter.
Servera soppan i en djup skål,
med en klick crème fraiche och garnera med dill.
Och till soppan serveras frasiga smördegshjärtan
med krämig kräftröra.
1 kyld smördegsrulle
1 ägg till pensling
75 g kräftstjärtar + några till garnering
1 msk finhackad rödlök
1 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
0,33 hackad färsk röd chilifrukt utan hinnor och kärnor
Salt och peppar
Ärtskott
Gör så här
Ta
ut fyra större hjärtan i smördegen med mått eller för hand. Lägg två av dem på
en bakpappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg.
Skär sedan ut två mindre hjärtan ur de två andra hjärtana.
Lägg hjärtana med hål ovanpå dem på plåten
så det blir ett dubbelt lager som ram till
bottenplattan.
Pensla även detta lager med uppvispat ägg.
Grädda i 225˚ i 12–15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Ta ut och låt svalna.
Blanda samman fyllningen och smaka av med salt och peppar.
Fyll hjärtformarna vid servering.
Garnera med ärtskott.
Klicka på länken!
Åhh vilken rolig förrätt. Den ska jag nog överraska med. Tack för tipset. Kraaam Pia
SvaraRaderaHoppas den/de du överraskar kommer gilla den:) Kram!
Radera