Härlig rödspätta med riven ost och grädde. Perfekt vardagsmiddag mitt i veckan!
4 portioner
600 g rödspättafilé
15 st körsbärstomater
100 g bananschalottenlök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 st citron
100 g riven ost
1 kruka basilika
15 st körsbärstomater
100 g bananschalottenlök
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 st citron
100 g riven ost
1 kruka basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Ta fram rödspättafiléerna
och krydda med salt och svartpeppar.
Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.
Halvera körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken.
Smält smör i stekpannan och stek löken
och tomaterna på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt vispgrädde och saften från citron.
Salt och peppra.
Låt såsen puttra i 2-3 min.
Häll den varma såsen över fiskrulladerna
och toppa med riven ost.
Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
Toppa den gratinerade fisken med basilika
och servera med kokt potatis.
Sätt ugnen på 200°.
Ta fram rödspättafiléerna
och krydda med salt och svartpeppar.
Rulla ihop filéerna till rullader och lägg i formen.
Halvera körsbärstomaterna och hacka bananschalottenlöken.
Smält smör i stekpannan och stek löken
och tomaterna på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt vispgrädde och saften från citron.
Salt och peppra.
Låt såsen puttra i 2-3 min.
Häll den varma såsen över fiskrulladerna
och toppa med riven ost.
Gratinera fisken i mitten av ugnen i ca 15 min.
Toppa den gratinerade fisken med basilika
och servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar