söndag 26 februari 2023

Björnbärsrutor

Jag tog och rensade frysen igår inför flytten och kokade krusbärskräm och bakade björnbärsrutor på bären som fanns där. Idag är planen att fortsätta rensningen i frysen och baka röd vinbärskaka med kokostoscatopping. Återkommer med det receptet.
Men här kommer receptet på björnbärsrutorna.


 Björnbärsrutor

200 g smör- rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3
dl
havregryn- + 1 dl
1
tsk
vaniljpulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Rårörda björnbär
250
g
björnbär
1 dl strösocker

Gör så här
Rör ihop björnbär och socker
och låt stå tills sockret lösts upp.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa smör och socker med elvisp tills det är krämigt.
Blanda mjöl, 3 dl havregryn,
vaniljpulver, bakpulver och salt:
Tillsätt mjölblandningen till smörkrämen
och rör ihop till en deg.

Tryck ut 3/4 av degen i en form med bakplåtspapper, ca 24 x 30 cm.
Fördela björnbären ovanpå.

Blanda 1 dl havregryn med resten av degen
och smula den ovanpå bären. Det ska inte täcka helt.

Grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills degen fått lite färg.
Låt kakan kallna och kyl gärna innan den skärs i rutor.


1 kommentar:

  1. Björnbär som ju är så gott. Tyvärr dog vår buske så det blev inge bär förra året. Kram Pia

    SvaraRadera