Men här kommer receptet på björnbärsrutorna.
Björnbärsrutor
200 g smör- rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn- + 1 dl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g björnbär
1 dl strösocker
Gör så här
Rör ihop björnbär och socker
och låt stå tills sockret lösts upp.
Sätt
ugnen på 200°.
Vispa smör och socker med elvisp tills det är krämigt.
Blanda mjöl, 3 dl havregryn,
vaniljpulver, bakpulver och salt:
Tillsätt mjölblandningen till smörkrämen
och rör
ihop till en deg.
Tryck ut 3/4 av degen i en form med bakplåtspapper, ca 24 x 30 cm.
Fördela björnbären ovanpå.
Blanda 1 dl havregryn med resten av degen
och smula den ovanpå bären. Det ska inte täcka helt.
Grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills degen fått lite färg.
Låt kakan kallna och kyl gärna innan den skärs i rutor.
Björnbär som ju är så gott. Tyvärr dog vår buske så det blev inge bär förra året. Kram Pia
SvaraRadera