Dagens resultat av min frysrensning. Originalreceptet var för långpanna men jag halverade det och bakade istället i en kakform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
12-16 härliga skivor röd vinbärskaka med kokostosca får man ut på detta recept.
Vill du baka kakan med något annat bär så funkar det
utmärkt! Kankse dock inte med jordgubbar, pga att de innehåller rätt mycket
vätska, men alla andra bär skulle jag säga funkar, som hallon, blåbär, björnbär osv.
Röd vinbärskaka med kokostosca
12-16 skivor
12-16 skivor
112 g smör
1 dl mjölk
2,5 dl strösocker
2 ägg
3,75 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
125 g röda vinbär
Kokostosca
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
75 g smör
1,5 dl vispgrädde
1 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
och täck en form med bakplåtspapper.
Börja
med att göra kakan.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Tillsätt
mjölken, rör ihop och ställ kastrullen åt sidan
under tiden som du
förbereder resten av smeten.
Vispa ägg och strösocker riktigt
vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker
och bakpulver
och sikta ner i smeten.
Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll upp smeten i formen och jämna ut den.
Strö vinbären över kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Under
tiden kan du göra kokostoscan.
Rör ihop alla ingredienserna till toscan
i en kastrull,
värm på medelvärme och rör om hela tiden.
När den börjat
koka låter du den göra det i 10 minuter,
under konstant omrörning tills
den får en lätt gyllenbrun färg.
Klicka ut toscan försiktigt på
kakan.
Bred ut försiktigt i ett jämnt lager
och fortsätt grädda kakan i
mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
Låt kakan svalna helt
och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar.
Mums! Jag är en riktigt kokosälskare men bakar sällan. Fast en rulltårta har jag knåpat ihop som ska bli bakelser till vårt födelsedagsbarn. Kram Pia
SvaraRadera