Råkost
innebär, enligt Wikipedia, livsmedel i form av råa frukter, grönsaker
och rotfrukter. Det anses att råkost i någon form bör ingå i dagens
huvudmåltid. Råkost ingår som enda eller huvudsaklig ingrediens i bland annat rawfood.
Pizzasallad är ett klassiskt exempel på råkost. Recept på det här nedan i inlägget.
Jag vill också slå ett slag för veckosalladen, råkost i lag som håller i kylen hela veckan, receptet öppnas i nytt fönster via länken. Din kropp och mage kommer tacka dig för dessa plånboksvänliga fibrer, vitaminer och mineraler.
Pizzasallad
4 portioner
ca 7 dl strimlad vitkål
2 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
För att få vitkålen mjuk och saftig, som på en pizzeria,
så stöter man vitkålen,
så stöter man vitkålen,
antingen med en stöt till en mortel,
eller så använder man händerna och"knådar".
eller så använder man händerna och"knådar".
Häll över olja, vinäger, salt och peppar.
Rör om och smaka av.
Tillsätt ev mer av ingredienserna, efter tycke och smak.
Låt stå i kylskåp minst 2 timmar, gärna ett dygn, innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar