En kycklingrätt där kycklingfilé lindas in i bacon och får puttra
i krämig parmesansås med dijonsenap. För ett smalare alternativ, byt ut vispgrädden mot matlagningsgrädde.
Ett tips, för att få med den sista droppen av den goda såsen på tallriken, välj att servera rätten med kokt potatis. Alternativt, slicka tallriken :)
4-6 portioner
700 g kycklinginnerfilé
1,5 krm krossad rosépeppar
350-420 g bacon
Parmesansås
4 dl vispgrädde 40%
3 msk konc kycklingfond
1 msk kinesisk soja
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1,5 dl riven parmesanost
Topping
250 g körsbärstomater, gärna blandade sorter
1 dl grovhackad färsk basilika
Till servering
Potatis i någon form,
t ex kokt potatis, klyftpotatis eller potatismos
och inlagda gurka, t ex pressgurka
Gör så här
Krydda
kycklingfiléerna med rosépeppar.
Linda en baconbit runt varje kycklingfilé.
Bryn kycklingen runt om i smör.
Ta upp kycklingen ur stekpannan.
Parmesansås: Vispa grädde, fond, soja, vitlök
och senap i en traktörpanna och låt koka upp.
Vänd ner osten och låt den smälta.
Lägg kycklingen i såsen och låt allt småkoka i 10–15 minuter,
kycklingen ska vara genomkokt.
Vänd kycklingen ett par gånger under
tiden.
Topping: Halvera tomaterna och strö över tillsammans med basilikablad.
Koka ytterligare någon minut.
Servera med potatis och inlagd gurka.
Vad lustigt. Precis vad jag tänkte göra till middag idag. I alla fall snarlikt. Fetaostfyllda kycklingfiléer inlindade i bacon med en sås gjord på skyn, grädde och dijonsenap kryddar meed salt, peppar och dragon. Ha en fin söndag. Kram Pia
SvaraRaderaLåter supergott! Fetaost är ju aldrig fel och dragon är en personlig favorit 😋🫶
Radera