En nyttigare version av klassikern fish and chips.
Få in lite mer fisk på menyn på ett väldigt gott sätt. Smaklig måltid!
4 portioner
Rotfrukter i ugn
800
g
potatis och morötter
2
msk rapsolja
2
tsk salt
Svartpeppar, nymalen
Fisknuggets
600
g
torsk eller sej
1 tsk salt
Svartpeppar, nymalen
2 dl majsstärkelse
2
ägg
3 dl panko
Olja till stekning
Sallad
500
g
blomkål
100
g
sallad, t ex babyspenat
200
g
ärtor
1
citron, saften
Solroskärnor
Örtdipp
4
msk
dill
4
msk
persilja
4
dl
skyr
1
citron, saften
2
nypa salt
2
nypa
svartpeppar, nymalen
Värm ugnen till 180 grader.
Vänd i olja, salt och peppar.
Baka i 40 min.
Vänd i majsstärkelse, vispat ägg och sist panko.
vänd med sallad och ärtor.
Vänd i skyr tillsammans med citronsaft, salt och peppar.
trevligt recept. Fish nuggets måste jag testa någon gång.
SvaraRaderaVi gjorde en liknande sak när vi hade mindre barn. Skär ett halvtinat torskblock i skivor, panerade och serverade det som "fiskpinnar".
Men dina nuggets verkar bli godare.
Att byta ut ströbröd, som oftast är det som används till hemmagjorda fiskpinnar, mot panko gör faktiskt skillnad. Och naturligtvis spelar även valet av fisk roll för slutresultatet, färsk eller fryst torskfilé eller fryst torskblock.
Radera