söndag 26 november 2023

Fish and chips med örtdipp

En nyttigare version av klassikern fish and chips.
Få in lite mer fisk på menyn på ett väldigt gott sätt. Smaklig måltid!


4 portioner

Rotfrukter i ugn
800 g
potatis och morötter
2 msk rapsolja
2 tsk salt
Svartpeppar, nymalen

Fisknuggets
600 g torsk eller sej
1 tsk salt

Svartpeppar, nymalen
2 dl majsstärkelse
2 ägg
3 dl panko

Olja till stekning

Sallad
500 g blomkål
100 g
sallad, t ex babyspenat
200 g
ärtor
1
citron, saften
Solroskärnor

Örtdipp
4 msk dill
4 msk persilja
4 dl skyr
1 citron, saften
2 nypa salt
2 nypa svartpeppar, nymalen 
 

Gör så här
Värm ugnen till 180 grader.
Skär potatis och morötter i stavar.
Vänd i olja, salt och peppar.
Baka i 40 min.
Skär fisken i bitar och salta och peppra.
Vänd i majsstärkelse, vispat ägg och sist panko.
Stek i olja, 5 min på varje sida.
Skär blomkålen i tunna skivor på ett mandolinjärn,
vänd med sallad och ärtor.
Droppa lite citronsaft på salladen och toppa med solroskärnor, salt och peppar.
Hacka persilja och dill fint.
Vänd i skyr tillsammans med citronsaft, salt och peppar.
Servera fisknuggets med rotfrukter, sallad och dipp.
 
 

2 kommentarer:

  1. trevligt recept. Fish nuggets måste jag testa någon gång.
    Vi gjorde en liknande sak när vi hade mindre barn. Skär ett halvtinat torskblock i skivor, panerade och serverade det som "fiskpinnar".
    Men dina nuggets verkar bli godare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att byta ut ströbröd, som oftast är det som används till hemmagjorda fiskpinnar, mot panko gör faktiskt skillnad. Och naturligtvis spelar även valet av fisk roll för slutresultatet, färsk eller fryst torskfilé eller fryst torskblock.

      Radera