Sommarvärmen är här igen. Härligt!
Synd bara att man måste jobba... :( Men tur i oturen att vi har air condition på jobbet :)
Men jag försöker ta vara på sommarkänslan trots att jag jobbar och går till badhuset och simmar och solar ett par timmar efter jobbet innan jag går hem och lagar mat. Den här fisk- och skaldjursgrytan lagade jag häromdagen. Snabb och enkel matlagning i värmen.
6 portioner
2 burkar kokosmjölk á 400 ml,
1 msk fiskfond
1 msk skaldjursfond
1,5 msk fisksås
1,5 msk socker
1,5 msk lime, pressad
1 gul lök, finhackad
1,5 msk fisksås
1,5 msk socker
1,5 msk lime, pressad
1 gul lök, finhackad
1 msk ingefära, färsk, riven
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk matolja
1 msk matolja
2 paprikor, i bitar
4 salladslök, strimlad
1,5 tsk sambal oelek
1,5 tsk sambal oelek
Pressad lime, salt & peppar
400 g fisk i tärningar, t ex lax och torsk
200 g skaldjur
400 g fisk i tärningar, t ex lax och torsk
200 g skaldjur
Till servering
ris eller couscous
Gör så här
Stek lök, ingefära och vitlök försiktigt några minuter.
Slå i kokosmjölken, fonden, fisksåsen och pressad lime
och låt koka några minuter
Tillsätt paprika och salladslök och låt det koka ytterligare 2 minuter.
Lägg i fisken och låt det försiktigt sjuda tills fisken är klar.
Smaka av med sambla oelek, lime, socker, salt och peppar.
Tillsätt skaldjuren och låt allt bli varmt.
Servera tillsammans med ris eller couscous.
Slå i kokosmjölken, fonden, fisksåsen och pressad lime
och låt koka några minuter
Tillsätt paprika och salladslök och låt det koka ytterligare 2 minuter.
Lägg i fisken och låt det försiktigt sjuda tills fisken är klar.
Smaka av med sambla oelek, lime, socker, salt och peppar.
Tillsätt skaldjuren och låt allt bli varmt.
Servera tillsammans med ris eller couscous.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar