lördag 7 september 2024

”Dump cake” med frysta bär – snabblagad bärpaj

Från Allt om mat, "Enklaste pajen någonsin"? Namnet ”Dump cake” kommer från att alla ingredienser ”dumpas” ner i en form och gräddas. ­ I det här receptet använder man färdig sockerkaksmix som förvandlas till ett smakrikt pajtäcke som gömmer de saftiga bären. Superenkelt och gott!

 4-6 portioner

350 g bär- svenska färska eller frysta
2 msk pressad citron
1 msk majsstärkelse (Maizena)
0,5 msk strösocker
2,5 dl sockerkaksmix
75 g smör
1 msk pärlsocker

Tillbehör
vaniljsås- glass eller vispad grädde

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Blanda blåbären med citronsaft, majsstärkelse och socker i en ­ugnssäker form.
Strö på kakmixen.
Hyvla över det kalla smöret med en osthyvel så att hela ytan täcks.
Strö över pärlsocker.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 min tills den börjar få fin färg.
Ta ut och låt svalna.
Servera pajen med vaniljsås, glass eller vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar