Dagens recept kommer från Zeina Mourtadas kokbok Veckans matsedel
med praktiska veckomenyer att luta sig mot när fantasin tryter.
Apelsinkyckling
4 portioner
600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad
ca 3 cm riven färsk ingefära
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl japansk soja
Sås
saft från 2–3 apelsiner,
totalt 2 dl apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
finrivet skal från 1 apelsin
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
Garnering
strimlad salladslök
rostade sesamfrön
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär
kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden.
Låt marinera minst 10
minuter.
Vispa ihop såsen under tiden.
Hetta upp olja i en stekpanna och
bryn kycklingen
med sin marinad tills den får lite färg.
Ringla över
såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter,
eller tills
kycklingen är genomkokt.
Garnera med salladslök och sesamfrön.
Servera
med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar