söndag 12 januari 2025

Apelsinkyckling från Veckans matsedel

Dagens recept kommer från Zeina Mourtadas kokbok Veckans matsedel
med praktiska veckomenyer att luta sig mot när  fantasin tryter.


Apelsinkyckling 

4 portioner

600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad
ca 3 cm riven färsk ingefära
0,5 dl majsstärkelse
0,5 dl japansk soja
Sås
saft från 2–3 apelsiner,
totalt 2 dl apelsinjuice
1 msk majsstärkelse
finrivet skal från 1 apelsin
2 msk hoisinsås
2 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
Garnering
strimlad salladslök
rostade sesamfrön

Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden.
Låt marinera minst 10 minuter.
Vispa ihop såsen under tiden.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen
med sin marinad tills den får lite färg.
Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter,
eller tills kycklingen är genomkokt.
Garnera med salladslök och sesamfrön.
Servera med ris.

 Rolig vardagsmat!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar