6 msk mannagryn
6 dl sojamjölk
knappt 0,5 tsk salt
2 dl sötmandel
3 msk socker
3 bittermandlar
1 dl havregrädde
500 g naturell tofu
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka mannagrynsgröten enligt anvisningar på paketet.
Låt svalna. Skålla och skala mandeln.
Mixa hälften av mandlarna så fint som möjligt.
Hacka resten lite hastigt, så att det blir både mindre och större bitar.
Rör ner mandel, socker, finriven bittermandel och havregrädde i gröten.
Smula i tofun men inte för noga, det ska vara lite klumpar.
Blanda ihop allt och bred ut i en ugnsfast form.
Grädda i 225 grader i ca 50 minuter.
Servera med sylt, vispbar vegogrädde eller vegoglass.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka mannagrynsgröten enligt anvisningar på paketet.
Låt svalna. Skålla och skala mandeln.
Mixa hälften av mandlarna så fint som möjligt.
Hacka resten lite hastigt, så att det blir både mindre och större bitar.
Rör ner mandel, socker, finriven bittermandel och havregrädde i gröten.
Smula i tofun men inte för noga, det ska vara lite klumpar.
Blanda ihop allt och bred ut i en ugnsfast form.
Grädda i 225 grader i ca 50 minuter.
Servera med sylt, vispbar vegogrädde eller vegoglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar