Ännu ett recept från Zeina Mourtadas kokbok Veckans matsedel. Tog en titt härom dagen i bokhyllan och började bläddra i kokboken. Den innehåller så många bra vardagsrecept. Alltså, lika bra att passa på att laga några av dem nu när jag har den framme i köket.
Som den här torskgratängen som är supersmidig och sköter sig själv i ugnen och såsen tillagas i samma form. Servera med potatis eller annat tillbehör som du är sugen på.
4 portioner
0,5 purjolök, strimlad
600 g torskfilé
1 st fiskbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
10 g dill, hackad
1 st liten citron, finrivet skal och pressad saft
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
150 g skalade räkor
10 g dill, till garnering
600 g torskfilé
1 st fiskbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
10 g dill, hackad
1 st liten citron, finrivet skal och pressad saft
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
150 g skalade räkor
10 g dill, till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Lägg purjolöken i en ugnsform.
Skär torsken i portionsbitar och lägg i formen.
Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten i en bunke.
Blanda ner grädde, crème fraiche, dill, citronskal (endast det gula),
citronsaft, senap, salt och peppar.
Blanda såsen väl och häll den över fisken.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Toppa gratängen med räkor och garnera ev med dill.
Servera med potatis.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg purjolöken i en ugnsform.
Skär torsken i portionsbitar och lägg i formen.
Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten i en bunke.
Blanda ner grädde, crème fraiche, dill, citronskal (endast det gula),
citronsaft, senap, salt och peppar.
Blanda såsen väl och häll den över fisken.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Toppa gratängen med räkor och garnera ev med dill.
Servera med potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar