Temadagen som tydligen först uppstod som en protest mot just temadagar.
Ja, det verkar nästan som om allt snart har en egen dag. Eller egen och egen, många teman får ju numera dela dag med andra. Men vad jag kan hitta så delar i alla fall inte kanelbullen dag med något annat tema. Kanelbullens dag som jag tror var den första temadagen vi började uppmärksamma här i Sverige. Eller har någon någon annan uppfattning?
Ägghalvor med laxröra
6 portioner
6 hårdkokta ägg
0,5 rödlök
250 g varmrökt lax
2 msk hackad dill
200 g naturell färskost
Salt och peppar
Gör så här
Skala och dela de kokta äggen i halvor
Skala och finhacka löken
Rör ihop lax, färskost, dill och lök
Smaka av med salt och peppar
Toppa ägghalvorna med laxröran
Garnera med klippt gräslök och rödlök
Ägghalvor med ost- och räkröra
8 bufféportioner
8 ägg, hårdkokta
0,5 röd lök
0,5 citron
1 msk dill, finhackad
2 dl skalade räkor i lake
1 dl riven lagrad ost
3 msk creme fraiche
3 msk majonnäs
Salt
Svartpeppar
Till garnering
Dill
Gör så här
Skala och dela äggen i halvor
Skär av lite av botten på ägghalvorna så ligger de stilla
Skala och finhacka löken
Riv det yttersta skalet av citronen
Sila av räkorna och pressa ur vätskan
Blanda räkorna med alla ingredienser, spara ev några till garnering
Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft
Toppa ägghalvorna med röran och garnera med dill och räkor
Och så den klassiska ägghalvan i spenatsoppan.
Här tillsammans med lax.
Här tillsammans med lax.
Spenatsoppa med lax och ägghalva
4 portioner
3 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g fryst hackad spenat
1,5 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g lax i kuber
Till servering
Ägghalva
3 msk smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g fryst hackad spenat
1,5 liter grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g lax i kuber
Till servering
Ägghalva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar