Hallonkaka med hallonfyllning på hemgjord mördegsbotten.
Den bakas i långpanna – så smidigt när man blir många till fikat.
Den bakas i långpanna – så smidigt när man blir många till fikat.
ca 24 kakor
4,5
dl
vetemjöl
1,5 dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker
150
g
kallt smör
1
msk
kallt vatten
Fyllning
Fyllning
500
g
hallon
4
ägg
2,5
dl
strösocker
1,75
dl
vetemjöl
1
tsk
pressad citronsaft
Glasyr
3 dl florsocker
1-2 tsk rivet limeskal
2-3 msk färskpressad limesaft
Garnering
Rivet limeskal
Hallon
Glasyr
3 dl florsocker
1-2 tsk rivet limeskal
2-3 msk färskpressad limesaft
Garnering
Rivet limeskal
Hallon
Gör så här
Fyllning: Tina hallonen och låt koka 1–2 minuter om de är importerade. Låt svalna.
Häll massan i en sil och tryck med en sked så att kärnorna silas bort.
Fyllning: Tina hallonen och låt koka 1–2 minuter om de är importerade. Låt svalna.
Häll massan i en sil och tryck med en sked så att kärnorna silas bort.
Mördeg: Blanda vetemjöl, florsocker och vaniljsocker.
Tärna smöret och tillsätt det samt vatten.
Blanda snabbt samman till en deg.
Tryck ut degen i en form (ca 35x25) med bakplåtspapper. Nagga degen.
Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter.
Vispa samman ägg och socker.
Blanda i vetemjöl, hallon utan kärnor och citronsaft.
Häll fyllningen ovanpå bottnen.
Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 20–25 minuter.
Ta ut när fyllningen stelnat.
Låt kakan stå i kylen i några timmar innan den skärs i rutor.
Blanda ingredienserna till glasyren, som ska bli tjock men ändå rinnande.
Ringla den över kakan.
Garnera gärna rutorna med rivet limeska och hallon, torkade eller färska.
Toscarutor med mördegsbotten i långpanna.
Klicka på länken så öppnar sig receptet i nytt fönster.
Klicka på länken så öppnar sig receptet i nytt fönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar