onsdag 10 september 2025

Panerad torsk med nudelsallad och vitlöksdressing

Testade detta smarriga fiskrecept, med asiatisk touch, från Ica.se. Torsk paneras i panko och steks gyllene och krispig. Serveras med en fräsch nudelsallad med rödkål, en supergod  vitlöksdressing och salta jordnötter. Testa du med, vet ja'!


4 portioner
 

Nudelsallad

200 g risnudlar
200 g rödkål
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 påse salladsmix (à 65 g)
2 dl hackade salta jordnötter

Dressing

2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 msk japansk soja
1 msk finriven färsk ingefära

Panerad torsk

500 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
3 msk neutral olja
 

 

1 kommentar: