Testade detta smarriga fiskrecept, med asiatisk touch, från Ica.se. Torsk paneras i panko och steks gyllene och krispig. Serveras med en fräsch nudelsallad med rödkål, en supergod vitlöksdressing och salta jordnötter. Testa du med, vet ja'!
4 portioner
Nudelsallad
200 g risnudlar
200 g rödkål
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 påse salladsmix (à 65 g)
2 dl hackade salta jordnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 msk japansk soja
1 msk finriven färsk ingefära
Panerad torsk
500 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
3 msk neutral olja
Dressing: Skiva
vitlöken. Stek vitlöken i oljan i en liten kastrull på medelvärme
tills den är gyllene, ca 3 min.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter på svag värme.
Mixa slät med stavmixer och låt svalna lite.
tills den är gyllene, ca 3 min.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter på svag värme.
Mixa slät med stavmixer och låt svalna lite.
Panerad torsk:
Skär fisken i bitar och krydda med salt. Vispa upp ägget i en skål, häll
mjöl och panko på varsin tallrik.
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko. Hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek fisken på medelvärme 2-3 min per sida
Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko. Hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek fisken på medelvärme 2-3 min per sida
Vänd ihop nudlar, kål och salladsmix. Strö över hackade jordnötter
och servera med nystekt fisk och ljummen dressing.
och servera med nystekt fisk och ljummen dressing.
Nudelsallad låter spännande. Tack för receptet. Kraaam Pia
SvaraRadera