Hade torskrygg i frysen som jag skulle ha till middag idag. Men hade inte planerat någon sås till fisken. När jag sökte runt på Google efter passande sås fick jag inspiration av ett recept på krämig creme fraichesås med rödlök och kaviar och tog mina slattar av färskost och creme fraiche och blandade med Kalles kaviar, salladslök och smaksatte med lökpulver och chilipeppar och blev riktigt nöjd med resultatet.
En lättlagad rätt med smörstekt torskrygg, kokt potatis och en god kall kaviarsås.
4 portioner
600 g torskrygg
Smör
1 tsk salt
1 tsk svartpepparKaviarsås
1 dl creme fraiche
50 g färskost
2 msk Kalles kaviar
2 salladslökar, finstrimlade
1 krm svartpeppar
1 krm lökpulver
1 krm chilipulver
1 dl creme fraiche
50 g färskost
2 msk Kalles kaviar
2 salladslökar, finstrimlade
1 krm svartpeppar
1 krm lökpulver
1 krm chilipulver
Bryn torskryggen runt om. Salta och peppra.
När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer
i mitten av fisken, innertemperaturen ska vara 56 grader.
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan.
Får du inte upp innertemperaturen till 56 grader i mitten av fisken, innertemperaturen ska vara 56 grader.
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan.
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader.
Servera torsken med kokt potatis, kaviarsås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar