Wow, vilken explosion av smaker! Kryddig kyckling, som legat nästan ett dygn i marinad gjord på japansk soja, färsk ingefära, vitlök och honung, ihop med den söta smaken och hettan från majs stekt i vitlök, rökt paprikapulver och chiliflakes. Sedan toppas allt med smörstekta kantareller, riven manchego-ost och koriander. Så gott, ni måste prova!
4 portioner
Marinerad kycklingfilé
1 klyfta vitlök
0,5 msk riven ingefära
0,25 dl japansk soja
0,25 dl flytande honung
500 g kycklingfilé
1 msk olja
Creamed corn
1 burk majs, 340 g
1 klyfta vitlök
1 msk smör
2-3 krm chiliflakes
0,5 tsk rökt paprikapulver
3 dl vispgrädde
0,5 kruka koriander
0,5 lime, saften
1 krm svartpeppar
Till servering
Riven manchego-ost
1 kruka koriander
Gör så här
Marinerad kyckling:
Vispa samman ingredienserna till marinaden.
Lägg ner kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden,
knyt påsarna och låt marinera i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.
Vänd påsen då och då.
Häll bort marinaden från kycklingen och torka bort eventuellt överflöd med ett papper.
Stek filéerna gyllene på båda sidor i en stekpanna med olja, sänk värmen
och låt gå klart under lock tills innertemperaturen når 72 grader.
Ta ut och låt svalna något.
Creamed corn:
Häll majsen i ett durkslag och låt den rinna av.
Skala och riv vitlöken.
Fräs den på låg värme i smöret tillsammans med chiliflakesen och paprikapulvret.
Tillsätt majs och låt fräsa med en stund, tillsätt sedan grädden och låt koka upp.
Låt sjuda på låg värme i 10-15 minuter.
Mixa lite slarvigt till en grov och krämig puré.
(Vilket jag dock inte gjorde, så det går att utesluta ;)
Hacka koriandern och blanda ner.
Smaka av med limesaft, salt och svartpeppar.
Ansa kantarellerna och stek dem i smör och smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingfilén i skivor/bitar. Fördela creamed corn på fyra tallrikar.
Toppa med kyckling, stekta kantareller, riven manchego-ost och hackad koriander.
Trevlig helg!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar