Här kommer ett sista inlägg med gott till glöggen för denna advent. Tidigare inlägg på temat hittar ni här, här och här. I dag har vi kommit till det söta tilltugget, krustader med pannacotta, smaksatta och toppade med apelsin och pistagenötter.
Små söta bägare med pannacotta, apelsin och pistage.
15 stycken
0,5 apelsin + 1
1 dl vispgrädde
1,5 msk strösocker
1 msk pistagenötter- hackade
Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 min.
Skölj 1/2 apelsin noga i ljummet vatten.
Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Koka
upp grädde, apelsinsaft och socker i en kastrull.
Ta kastrullen åt
sida.
Ta upp och smält gelatinbladet i grädden och blanda ner
apelsinskal.
Låt blandningen svalna.
Ställ krustaderna på en bricka.
Häll pannacottasmeten i formarna och ställ in i kylen i ca 3 tim för att stelna.
Skär
bort skalet från 1 apelsin och skär ut hinnfria klyftor.
Skär klyftorna
i mindre bitar.
Fördela apelsinbitarna på krustaderna och strö över
pistaschnötter.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar