onsdag 10 december 2025

Krustader med apelsinpannacotta till adventsminglet

Här kommer ett sista inlägg med gott till glöggen för denna advent. Tidigare inlägg på temat hittar ni här, här och här. I dag har vi kommit till det söta tilltugget, krustader med pannacotta, smaksatta och toppade med apelsin och pistagenötter.

Små söta bägare med pannacotta, apelsin och pistage.

Krustader med apelsinpannacotta
15 stycken
 
1 förp krustader 
0,5 gelatinblad
0,5 apelsin + 1
1 dl vispgrädde
1,5 msk strösocker
1 msk pistagenötter- hackade

Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 min. 
Skölj 1/2 apelsin noga i ljummet vatten. 
Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Koka upp grädde, apelsinsaft och socker i en kastrull. 
Ta kastrullen åt sida. 
Ta upp och smält gelatinbladet i grädden och blanda ner apelsinskal. 
Låt blandningen svalna.
Ställ krustaderna på en bricka. 
Häll pannacottasmeten i formarna och ställ in i kylen i ca 3 tim för att stelna.
Skär bort skalet från 1 apelsin och skär ut hinnfria klyftor. 
Skär klyftorna i mindre bitar. 
Fördela apelsinbitarna på krustaderna och strö över pistaschnötter.

 
 Ett annat sött alternativ på adventsminglet är 
pepparkaksbollar med smak av cognac
.
Klicka på länkarna så öppnar sig recepten i ett nya fönster.   
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar