Det bästa med omelett är att man kan ta vad som finns hemma.
Idag fick det bli getost, paprika, lök och spenat i omeletten till lunch.
Omelett med getost, paprika, lök och spenat
2 portioner
3 ägg
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm timjan
1 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
0,5 paprika, i bitar
ca 35 g spenat
0,5 krm muskot
ca 50 g getost, i skivor
Till servering
Grönsallad
Gör så här
Vispa äggen med salt, peppar och timjan
Stek lök och paprika i en stekpanna som tål att vara i ugnen
Fräs till löken mjuknat
Tillsätt spenaten och låt mjukna i pannan
Pudra över muskot
Salta och peppra
Häll över äggsmeten
Stek på medelvärme och peta kring i smeten så den rinner ner i botten och stelnar
Fördela getosten ovanpå
Sätt in pannan i ugnen i 250 grader
Låt stå tills osten och omeletten fått fin färg, ca 2 minuter
Å det där verkar gott, en riktig lyxomelette känns det som. Liza
SvaraRaderaJa, getost är det inte varje dag man har hemma :)
RaderaJapp! Imorgon drar vi. Längtar som en gnu. Ja, du vet ju vad som väntar, du som just varit där. :)
SvaraRaderaHärligt! Tror inte du kommer bli besviken :) Önskar dig och familjen en riktigt skön semester. Må så gott!
Radera