lördag 17 januari 2015

Omelett med getost, paprika, lök och spenat till lunch

Det bästa med omelett är att man kan ta vad som finns hemma
Idag fick det bli getost, paprika, lök och spenat i omeletten till lunch.

Omelett med getost, paprika, lök och spenat
2 portioner

3 ägg
0,25 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm timjan
1 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
0,5 paprika, i bitar
ca 35 g spenat
0,5 krm muskot
ca 50 g getost, i skivor
Till servering
Grönsallad

Gör så här
Vispa äggen med salt, peppar och timjan
Stek lök och paprika i en stekpanna som tål att vara i ugnen
Fräs till löken mjuknat
Tillsätt spenaten och låt mjukna i pannan
Pudra över muskot
Salta och peppra
Häll över äggsmeten
Stek på medelvärme och peta kring i smeten så den rinner ner i botten och stelnar
Fördela getosten ovanpå
Sätt in pannan i ugnen i 250 grader
Låt stå tills osten och omeletten fått fin färg, ca 2 minuter

4 kommentarer:

  1. Å det där verkar gott, en riktig lyxomelette känns det som. Liza

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, getost är det inte varje dag man har hemma :)

      Radera
  2. Japp! Imorgon drar vi. Längtar som en gnu. Ja, du vet ju vad som väntar, du som just varit där. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Tror inte du kommer bli besviken :) Önskar dig och familjen en riktigt skön semester. Må så gott!

      Radera