Kryddig kycklinggryta
4 portioner
600 g kycklingfilé
250 g färska champinjoner
200 g broccolibuketter
1 stor gul paprika
1 stor röd paprika
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk mild paprika
0,5 tsk mald koriander
0,6 tsk mald spiskummin
2 krm vitlökspulver
2 krm chilipulver
1 burk kokosgrädde, 400 ml
Salt
Gör så här
Strimla kycklingfilén
Skiva champinjonerna, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar
Ansa och skölj broccolin
Blanda ihop alla kryddorna i en skål
Fräs champinjonerna för sig i lite smör eller olja
Ställ åt sidan
Hetta upp smör eller olja i en vid panna och häll i kryddblandningen
Fräs under omrörning någon minut
Lägg i kycklingen och bryn dem runt om
Häll på kokosgrädden och salta efter tycke och smak
Låt sjuda under lock ca 8 minuter
Lägg i grönsakerna och champinjonerna
Låt allt koka upp och sedan sjuda ytterligare 7-8 minuter
Smaka av med ev mer salt
Prova dig fram vad just din mage mår bra av.
Quinoasallad
4 portioner
2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
0,75 tsk gurkmeja
2 avokado
0,5 rödlök
75 g babyspenat
Gör så här
Koka quinoan i buljong enligt anvisningarna på förpackningen
Tillsätt gurkmejan mot slutet av kokningen
Låt svalna
Skär avokadon i biter
Skiva löken tunt
Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar