söndag 5 juli 2015

Jordgubbsdessert i portionsglas

Perfekt dessert nu i jordgubbstider till sommarfesten.

Jordgubbsmix med vaniljkräm och passionsfrukt
12 bufféportioner

250 g jordgubbar
0,5 dl strösocker

Vaniljkräm
1 st vaniljstång
0,5 st citron, finrivet skal
2 dl mjölk
4 st äggulor
1 msk majsstärkelse
0,5 dl strösocker
20 g smör

3-4 st passionsfrukter

Gör så här
Blanda jordgubbar och socker i en kastrull
Värm på svag värme tills sockret smällt och jordgubbarna mjuknat 
Mixa jordgubbarna
Fördela i 12 små glas
Ställ i kylen ca en halv timme
Dela vaniljstången på längden
Blanda ut fröna från vaniljstången med lite av sockret 
 så vaniljfröna inte hamnar i en enda klump i mjölken
Koka upp mjölken med vaniljstång, vaniljfrön och citronskal
Låt dra i ca 10 minuter
Ta upp vaniljstången och vispa ner äggulor, majsstärkelse och socker
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna
Rör ner smöret
Låt vaniljkrämen svalna något
Fördela krämen på jordgubbsmixen
Låt stå i kylen ca en halv timme
Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna
Toppa med passionsfrukten vid servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar