Det är inte alltid man lyckas när man testar nya recept.
I veckan var det kombon mellan två olika recept som väl inte blev alldeles klockren. Var för sig funkar rätterna säkert jättebra, för det var inget fel på smakerna,
men ihop blev det så där...
Pestolaxen tror jag skulle komma mer till sin rätt serverad med pressad potatis och lax serverad till matvetesalladen tror jag bara ska kryddas t ex med citronpeppar och sedan stekas antingen i ugn eller i stekpanna. Men allt är ju egentligen en smaksak och man får helt enkelt prova sig fram vad man tycker funkar ihop, eller inte... Det är så man lär sig, att våga prova och inte ge upp för att man misslyckas.
Matvetesallad toppad med avokadokräm
4 portioner
4 port matvete
800 g blomkål
1 röd paprika
Avokadokräm
2 lime
5 msk olivolja
1 kruka mynta
2 avokado
2 krm chiliflakes
Gör så här
Börja med att koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen
Skölj limen och riv det yttersta av skalet
Pressa ur saften av 1 lime
Blanda limeskal och -saft med olivoljan
Plocka och hacka myntan grovt
Dela och ta bort kärnorna och gröp ur avokadon
Lägg avokadon i en bunke och mosa det med en gaffel
tillsammans med 2 msk av limeblandningen och chiliflakes
Smaka av med salt och peppar
Ansa blomkålen och riv den grovt
Dela, kärna ur och strimla paprikan
Blanda det kokta matvetet, blomkål och paprika med resten av limeblandningen
Lägg upp matvetesalladen och toppa med avokadokräm
Pestolax
4 portioner
Rostade pinjenötter
Gör så här
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form
Krydda med salt och rikligt med svartpeppar
Blanda pesto och crème fraiche
Täck filéerna med pestoblandningen
Baka i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Laxen får gärna ha en rå kärna när den är färdiglagad
Strö över pinjenötter innan servering
Pestofylld kycklingfilé
Strö över pinjenötter innan servering
Pestofylld kycklingfilé
Pestolaxen låter supergod. Visst kan man själv bestämma vad man ska ha till. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRadera