Välkommen!

måndag 11 juli 2016

Tävling - Smakbox - nya vanor


Allt du önskar finns utanför din  bekvämlighetszon
– annars skulle du redan ha det

Det är så lätt att man av slentrian och bekvämlighetsskäl lever sitt liv i samma mönster och spår, men för att utvecklas måste vi våga gå utanför vår bekvämlighetszon och våga testa nya vägar.
Det gäller även maten och våra matvanor. Tycker man att man hamnat i vardagsträsket med ensidig kost och önskar att man hade ork och tid att äta mer varierat så kanske man ska våga tänka nytt och se över sin vardag och vad man kan ändra på för att få in nya vanor och därmed en mer varierad kost.

Köttfärssås med mango chutney och curry

Varför inte ta och avvara en stund av semestern och tänka kring "Vad är bra vardagsmat för mig"? och sen se det som en utmaning när vardagen gör sitt intåg igen att hitta nya vanor som underlättar i vardagen.

Ugnsstekt lax med citronsås

För att få inspiration till just detta, att hitta nya vanor, lottar jag ut i samarbete med Smakbox nästa månads Smakbox med just temat nya vanor.  
Smakbox är en prenumerationstjänst som hjälper dig att upptäcka nya smaker och produkter. Varannan månad får du ca 15 varor från små och stora varumärken.
Läs mer på Smakbox.se

Innehåll i tidigare Smakbox

Ett tips för att få en mer varierad kost i vardagen är att leta och våga prova nya recept. Ett exempel på det är när jag utmanade mig själv, mina smaklökar och mina förutfattade meningar och lagade Edward Bloms snigelgräddsoppa, som jag absolut inte kunde tänka mig att äta men som visade sig vara en underbart smakrik soppa och inte alls svår att laga. För att läsa det inlägget och receptet; klicka här.
Dessutom underlättar det om man har planerat och förberett maten man ska laga när man kommer hem från jobbet, så man slipper stå och rota i frysen efter något som först behöver tinas, eller stå i affären och ödsla tid på att försöka komma på något ätbart och sedan vad man ska ha för ingredienser till det. 

Grönsakssoppa med smak av dragon

Ge dig själv en utmaning och skaffa nya vanor och var med och tävla om en Smakbox - nya vanor som lockar till nya alternativ och en mer varierad vardag. 

Så här tävlar du: 
Kommentera i det här inlägget om hur nya vanor skulle kunna underlätta i din vardag och varför just du ska vinna Smakbox-nya vanor.


Tävlingen avslutas 30 juli, vinnaren koras här på bloggen den 31 juli och hör av sig med mejladress till mig innan den 10 augusti. Lycka till!

Tävlingen sponsras av smakbox.se

8 kommentarer:

 1. Jag och familjen önskar oss nya matvanor. Nu är går det bara i ett. Spagetti och köttfärssås, Potatis och biffar.. Nu när det är sommar så går grillen för jämnan och karré efter karré avlöser varandra. Vi behöver inspiration. Inspiration så mat blir roligt igen. ust nu känns det bara nödvändigt. Hoppas på tur :)

  SvaraRadera
 2. Varannan vecka är huset fullt, minst 3 barn, men ofta fler i form av kompisar, kusiner och pojk- och flickvänner. Då är det snabbt och mycket som är nyckelorden. Varannan vecka är det jag, maken och katterna och maten får gärna ta längre tid eftersom. Utmaningarna är alltså olika, likaså förutsättningarna. Och inspiration behövs alltid!

  SvaraRadera
 3. Sonen å tjejen firar 1-års dag snart
  Vill ut å äta, men var ska de gå
  Båda väääääldigt kräsna
  Förra veckan bjöd jag hit detta goa par å hade köpt hem Thaimat för å öppna mat-sinnet
  Suckar å stönar slutade med mmmm och å va gott från deras munnar
  Så nu slipper de fira ve e "korv-låda", som sonen sa
  Denna smakbox kanske skulle få dom ta ett steg till -
  ÄTA GRÖNSAKER ;-D

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Då det är lätt att fastna i gamla (o)vanor skulle denna Smakbox kunna vara en genuin inspiration och en riktigt god anledning att ändra på det och börja om med nya bättre vanor! Därför skulle jag väldigt gärna vinna.
  Mvh
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 5. Just hemkommen från Mellanöstern och arkeologisk utgrävning i 43 graders värme. Frukostarna på ruinkullen var underbara, en stunds vila och solmogna grönsaker och frukt, tonfisk med sälta och len yoghurt. Lunch och middag fortsatte i samma stil. Jag vill fortsätta denna sunda kosthållning!

  SvaraRadera
 6. Anna lundkvist28 juli 2016 22:58

  Skulle verkligen vilja prova nya härliga produkter som kan ge en inspiration för nya härliga och förhoppningsvis nyttigare vanor efter sommarens svullande.....
  Hillevianna@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Ett mögelhus gav mig kronisk hosta och jag är nu inne på fjärde hostiga året :-( Mycket har jag provat för att ge mig själv ett bättre utgångsläge, plockat in mer grönsaker och plockat bort citronsyra etc. Ett ständigt pågående forskande i vad JAG mår bra av. Ibland går det lätt och jag experimenterar fram rätter eller tar inspiration från nätet. Ibland går det trögt, när orken inte räcker till utan jag helst skulle vilja sova i ett år minst och vakna upp och vara fri från denna hosta. Just nu är en sådan dipp och att då ramla på din tävling känns som den där peppen som jag så väl behöver.

  SvaraRadera
 8. Jag är så taggad på att göra en nystart efter sommaren med härlig mat som är både nyttig, billig och god!
  Men!
  Ibland faller det platt för man är inkörd på det gamla och därför vore Smakboxen en helt underbart sätt att få en push i rätt riktning och få nya infallsvinklar på våra menyer!
  Ett annat sätt att inspireras var ju att hitta hit till din fina blogg! Overnight Oats är något som jag genast skall göra! Tack för receptet! :)

  SvaraRadera