Tisdag och det kanske kan passa med en laxgryta till middag...
Laxgryta
4 portioner
600 g laxfilé
1 gul paprika
3 schalottenlök
2 morötter
1 dl hackad persilja
1 dl hackad gräslök
1 tärning fiskbuljong
1 tsk citronpeppar
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
Till servering
Ris eller potatis
Gör så här
Skala och skär morötterna i stavar
Skala och skiva löken
Strimla paprikan
Fräs morotsstavarna några minuter i matfett
Låt sedan lök och paprika fräsa med tills de är mjuka och fått lite färg
Strö över vetemjöl och smula över buljongtärningen
häll sedan på mjölken och rör om
Tillsätt persilja och gräslök
Krydda med citronpeppar
Låt koka ihop några minuter
Smaka ev av med salt och citronpeppar
Dela fisken i mindre bitar
Lägg dem försiktigt i såsen
Låt sjuda under lock i ca 3 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar