Gott till helgen. Sköter sig självt i ugnen medans du gör något annat.
Själv tänker jag tvätta några fönster. Vill inte ha fönstertvätten hängandes över mig när vårsolen väl är här och det är mer lockande att vara ute.
Och så blir det en sväng till stan för lite shopping, behöver bl a en ny baddräkt.
Mellofinalen vill jag inte missa heller.
Nu när Loreen inte är kvar hejar jag på Wiktoria och Mariette.
Vad har du för planer för helgen?
Vitlöksdoftande kyckling i ugn
8 portioner
2 kg kycklingdelar, lårfilé, klubbor
3 paprikor i bitar
2 dl kalamataoliver
8 vitlöksklyftor, skivade
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt
(spara hälften av basilikan till servering)
Ringla över oljan
Salta och peppra
Tillaga mitt i ugnen i 130 grader i ca 2 timmar
För krispigare yta på kycklingen, sätt plåten högre upp i ugnen, på grilleffekt, de sista 5 minuterna
Servera med pressad potatis och cidersås
Cidersås
8 portioner
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple
Smör
6 dl äpplecider
4 dl sky
2 kycklingbuljong Fond du chef
eller kycklingbuljongstärningar
4 dl grädde
Maizena
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök
Skala, kärna ur och finhacka äpplet
Stek allt i smör i en stekpanna
Häll på cider och låt koka ihop 5 minuter
Sila av skyn från kycklingen
Mät upp stekskyn och
fyll på med vatten till 4 dl om det behövs
Vispa ner sky, buljong och grädde i pannan
Låt sjuda några minuter
Red av såsen med maizena till önskad konsistens
Smaka av med salt och peppar
Ha det bäst!
Birgitta
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple
Smör
6 dl äpplecider
4 dl sky
2 kycklingbuljong Fond du chef
eller kycklingbuljongstärningar
4 dl grädde
Maizena
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök
Skala, kärna ur och finhacka äpplet
Stek allt i smör i en stekpanna
Häll på cider och låt koka ihop 5 minuter
Sila av skyn från kycklingen
Mät upp stekskyn och
fyll på med vatten till 4 dl om det behövs
Vispa ner sky, buljong och grädde i pannan
Låt sjuda några minuter
Red av såsen med maizena till önskad konsistens
Smaka av med salt och peppar
Ha det bäst!
Birgitta
Åh, sånt gillar jag, långkok! Trevlig helg!
SvaraRaderaLångkok är underskattade.
RaderaBorde man göra oftare...
Ser riktigt gott ut😊 I helgen blir det lite kalas maken fyllde år i veckan, så det blir att baka och städa lite här hemma. I julklapp gav vi familjen en umgås present och iår ska vi bowla och äta lunch så det gör vi på söndag. Det blir nog en mys helg😊
SvaraRaderaLåter som en mycket trevlig helg!
RaderaHa det gott!
Låter gott. Här hejades på Mariett i mellon. Dock räckte inte det till seger. Jag putsade alla våra fönster igår. Så skönt när det är gjort. Ha en fin söndag Kram Pernilla
SvaraRadera