Då kan jag tipsa om denna saffranskaka som är lätt att göra och räcker till många.
Saffranskaka i långpanna
ca 40 stycken
6 ägg
5 dl strösocker
2 påsar saffran, à 0,5 g
7 dl vetemjöl
4 tsk bakbulver
300 g smör, smält
2 dl mjölk
Glasyr
100 g smör, smält
2 msk vaniljsocker
9 dl florsocker
5-7 msk pressad citron,
(eller vatten om man inte vill ha citronsmak)
Garnering
Kokosflingor
Gör så här
Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver i en bunke
Rör ner mjölblandningen i äggblandningen
Tillsätt smör och mjölk
Vispa ihop till en slät smet
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20-25 minuter
Låt kakan svalna i plåten
Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en skål
Anpassa vätskan så glasyren blir lagom bredbar
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos
Låt glasyren stelna
Skär kakan i rutor
Vilken timing! Jag ska på dansuppvisning i helgen som kommer och har lovat att ta med hembakat, den här låter perfekt!
SvaraRadera