Citronfromage
8 portioner
4 gelatinblad
2 ekologiska citroner, skal och saft
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl vispgrädde
Dekoration
3 passionsfrukter
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter
Skölj citronerna noga, torka och riv av det gula skalet
Lägg skalet i en bunke tillsammans med den pressade saften från citronerna
Dela äggen i vitor och gulor
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vispa grädden
Vispa äggulorna och socker tills sockret löst sig
Tillsätt citronsaften med skalen i skålen med den uppvispade äggulan
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull
Smält dem försiktigt på svag värme
Häll gelatinet i ägg- och sockerblandningen under ständig vispning
Det är viktigt att det inte bildas klumpar
Blanda ner den vispade gräddden
Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna
Fördela fromagen i portionsskålar,
gärna med sprits för att inte kladda ner kanterna
Ställ kallt till servering
Toppa med passionsfrukt vid servering
Ser super gott ut. Ha en härlig kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaSåå gott med fromage:)
SvaraRaderaHoppas du haft en bra påsk
Kram Milla