tisdag 25 december 2018

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet.
Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet. 
Välkommen att klicka runt :)
Dessutom kommer här ett enkelt men ändå rätt festligt recept på en lövbiffgratäng som absolut kan passa på en nyårsmeny.

 Lövbiffsgratäng med grönmögelost
4 portioner

350 g lövbiff, strimlad
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i kvartar
1 röd paprika, skivad
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
ca 140 g grönmögelost, grovriven
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
Salt
Till servering
Kokt pressad potatis
Grönsallad

Gör så här
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök
Låt marinera 15 minuter
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Lägg över i en ugnsform och fördela kött och marinad över
Koka en sås av grädde, mjöl och grönmögelost
Krydda med timjan och svartpeppar.
Salta efter smak, tänk dock på att ädelosten ger sälta
Rör om och låt koka 3 minuter
Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter
Servera med kokt pressad potatis och en sallad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar