Välkommen!

Välkommen!

tisdag 19 mars 2019

Rårörda björnbär med kardemumma

Brukar ni titta på matlagningsprogram? En av mina favoritprogramledare är Niklas Ekstedt. Han far omkring runt jorden och bjuder in sig hos olika kockar och kök och lagar deras specialiteter med sin egna tvist på ett kul och lättsamt sätt. 
I söndags såg jag ett avsnitt av hans serie Ny skandinavisk mat där han far runt i våra grannländer och upplever matkultur. Det enkla och goda som jag föll för då och ville testa var rårörda björnbär med kardemumma. Han åt dem med varm björkmjölk!? 
Men just nu är det dåligt med björkflis i det här hushållet ;) så jag nöjde mig med vaniljkvarg...

 Rårörda björnbär med kardemumma
  
450 g björnbär 
2 msk socker 
0,5 tsk kardemumma

Gör så här 
Häll bär, socker och kardemumma i en burk med lock
Skaka burken så bären mosas och sockret löser sig
Servera med vaniljkvarg
Eller varför inte istället för sylt till pannkakor eller ostkaka


4 kommentarer:

 1. Jag undrar om det inte var ett program med honom jag sett för ett bra tag när han var nere i San Sebastian i Spanien. Sedan dess har jag velat dit. Gillar matprogram i lagom dos och ibland får man ju sådan lust att feja i köket. Någon gång har mat Tina fått igång mig eller Tareq Talor.
  Kardemumma till, hmmm det kanske man får prova en dag

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tina och Tareq är också inspirerande. Tareq är ju kul som vågar prova alla möjliga konstiga örter och växter i sin matlagning. Tina kan jag tycka blir lite för mycket emellanåt, men man kan ju inte beskylla henne för att vara sur och butter iaf :)
   Ja, det var kardemumman som gjorde't, så prova vet ja'.

   Kram Birgitta

   Radera
 2. Spännande kombo! Nej, ärligt talat ser jag typ aldrig på TV... Men jag älskade att titta på Jamie Oliver, förr! Han får allt att se enkelt och gott ut, som det ska vara:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamie Oliver, honom var det länge sedan jag såg i rutan. Men han var ju en frisk fläkt när det begav sig. Han var väl en av de allra första tv-kockarna, typ. Och nu kom jag på att jag gillade att titta på den engelska kvinnliga tv-kockarna, Nigela tror ja hon hette, som alltid gick upp om nätterna och åt av godsakerna i kylskåpet. Undrar vad det blev av henne...

   Radera