Äppelpaj med smördeg
8-10 portioner
ca 1 paket kyld smördeg, 25x42 cm
eller tre plattor fryst smördeg på ca 8x17 cm vardera
8 äpplen
8 äpplen
150 g valnötter
1 dl strösocker
1 tsk kanel
75 g smör
1 dl strösocker
1 tsk kanel
75 g smör
Gör så här
Tina ev. smördegen om du köpt fryst
Sätt ugnen på 200 grader
Skala, kärna ur och tärna äpplena
Sätt ugnen på 200 grader
Skala, kärna ur och tärna äpplena
Lägg i en bunke och blanda med socker och kanel
Hacka valnötter och tillsätt
Smält smöret och tillsätt till äppel- och nötblandningen
Hacka valnötter och tillsätt
Smält smöret och tillsätt till äppel- och nötblandningen
Krossa och mosa ihop ihop äpplen, smör, socker
och nötter till en grov röra
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek om du köpt frysta plattor
Täck botten på en bakplåt/långpanna med höga kanter med bakplåtspapper
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek om du köpt frysta plattor
Täck botten på en bakplåt/långpanna med höga kanter med bakplåtspapper
och täck sedan pappret med smördeg
Vik en
kant upp på någon cm runt om
Bred ut äppelblandningen över smördegen
Grädda äppelpajen i 30 minuter i mitten av ugnen
Ta ut äppelpajen och låt den svalna något
Skär äppelkakan i portionsbitar
Bred ut äppelblandningen över smördegen
Grädda äppelpajen i 30 minuter i mitten av ugnen
Ta ut äppelpajen och låt den svalna något
Skär äppelkakan i portionsbitar
och servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde
Såå god!
Du måste testa :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar