söndag 1 december 2019

Pepparkakssmaker till glöggmyset

Pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad. 
Ett supersnabbt tilltugg till glöggminglet eller julfesten. 
Allt du behöver är en påse med Pågens pepparkaksgifflar, 
en bit ädelost och fikonmarmelad.


Skär Pågen gifflar pepparkaka på mitten på längden.
Lägg de halva gifflarna på en bricka.
Skär en liten bit ädelost och lägg på varje.
Toppa med en klick fikonmarmelad.


Fluffig äppeldessert med krossade pepparkakor. 
Passar lika bra på efterrättsbordet på julbuffén som på glöggminglet eller adventsfikat.

  
Vispa 3 äggulor och 0,5 dl strösocker.
Dela en halv vaniljstång och skrapa ur fröna och rör ned i smeten.
Vispa 3 dl vispgrädde och vänd ner i äggsmeten.
Kärna ur 3 röda äpplen och tärna.
Stek dem i smör i en stekpanna och strö över 1 msk socker och 2 tsk kanel. 
Låt svalna.
Varva äpplen med pepparkakssmulor och råkräm i små glas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar