onsdag 15 juni 2022

Fiskgryta med torsk, räkor och morötter

Matig fiskgryta med torsk, morötter, tomater och lök. Toppad med räkor och små tomater. Servera med ris.


1 skivad gul lök
2
skivade morötter
1 msk
olja
6 skivade salladslök
1 burk
passerade tomater, 400 g
1 fiskbuljongtärning
1 tsk
salt
2 krm
citronpeppar
400 g
torskfilé eller annan vit fiskfilé
250 g
stora räkor med skal
200 g
små röda tomater


Gör så här
Fräs lök och morotsbitar i olja i en kastrull.
Tillsätt salladslök, passerade tomater,
buljongtärning, salt och peppar.
Koka upp. Sjud i 10 min.
Skär fisken i grova bitar, lägg dem i grytan.
Lägg locket på och sjud några min tills fisken är klar.
Skala räkorna, lägg dem och tomaterna ovanpå,
låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar