söndag 2 oktober 2022

Äppelkaka med valnötter

Kaneldoftande äppelkaka med valnötter. Snabb och enkel att baka. Och god!!


600-700 g äpplen
175 g valnötter
2 dl brun farin, 150 g
2 tsk kanel
2 ägg
75 g smör, kallt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.

Skiva eller klyfta äpplena tunt.
Lägg dem i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter.

Hacka 150 g valnötter och farinsocker
Blanda med kanel i en bunke.
Tillsätt smöret i bitar
och vispa med elvisp och degkrokar till en smulig deg.
Blanda ner äggen.

Bred smeten över äpplena.
Bryt sönder de sparade valnötterna och strö dem över degen.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Servera lite ljummen med vaniljsås.
 
 
Vi har gått in i oktober månad och sensommaren går så sakteliga över till höst.
Till skillnad från tidigare år så smyger den sig på.
Inga frostnätter här än. Men morgnarna är kyligare, träden skiftar om till vackra höstfärger och kvällarna blir tidigare mörka.
Livet rullar helt enkelt på och vi går mot kallare tider...

Skön söndag bloggvänner!


 

2 kommentarer:

  1. Oj ,Oj så gott det låter. En härlig kombo ju. Måste testa. Fick just en kasse äpplen av en vän och valnötter har jag i skafferiet. Kraaam Pia

    SvaraRadera