Jag har sagt det förr och säger det igen, fisk räknar jag som snabbmat, och vill jag laga särskilt plånboksvänlig fiskmiddag så väljer jag att göra laxbiffar av laxfärs.
Laxbiffar
12 st
450 g laxfärs, tinad
1 liten gul lök
450 g laxfärs, tinad
1 liten gul lök
0,5 tsk salt
0,75 krm svartpeppar
0,75 krm citronpeppar
0,75 krm chilipulver
Rapsolja
Smör
Gör så här
Skala och hacka löken fint.
Blanda laxfärs med lök, salt och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Sänk värmen och låt dem bli helt genomstekta.
0,75 krm svartpeppar
0,75 krm citronpeppar
0,75 krm chilipulver
Rapsolja
Smör
Gör så här
Skala och hacka löken fint.
Blanda laxfärs med lök, salt och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Sänk värmen och låt dem bli helt genomstekta.
Ugnsrostade grönsaker
8 potatisar
4 morötter
2 msk rapsolja
Salt
Peppar
Gör så här
Skala potatis och morötter.
Skär i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med oljan.
Krydda med salt och peppar.
Rosta i ugn i 225 grader i 30 minuter.
Tzatziki
0,5 gurka
2 dl grekisk yoghurt
1 msk olivolja
0,5 tsk ättiksprit
2 klyftor vitlök
Svartpeppar
Salt
Gör så här
Skala och riv gurkan.
Krama vattnet ur gurkan.
Blanda gurkan med yoghurt, olivolja, ättika och vitlök.
Smaka av med peppar och salt.
Låt gärna stå svalt en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar