Receptet är för 6 portioner men vill du att grytan ska räcka till fler kan du även tillsätta
kokta bönor i grytan. Grytan är god som den är med bara ris men extra tillbehör sätter extra piff till grytan.
Andra passande tillbehör är guacamole, tortillabröd och picklad
rödlök.
1 kg högrev- i bit
2 gula lökar- stora
6 vitlöksklyftor
2 paprikor
2 msk olivolja
0,5 dl tomatpuré
2 dl vatten
0,5-1 tsk chiliflakes
2 msk oregano
2 msk rökt paprikapulver
1,5 msk spiskummin- mald
2 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar
2 förp krossade tomater- (à 400 g)
5 msk konc kalvfond
3 msk citron- pressad
Förslag på tillbehör
gräddfil
gräddfil
nachochips
basmatiris
basmatiris
Gör så här
Sätt
ugnen på 150°.
Putsa
köttet fritt från senor och skär i stora bitar, ca 10 cm.
Skala och
grovhacka lök och vitlök.
Halvera, kärna ur och grovhacka paprikan.
Bryn
köttet i en het stekpanna med olja.
Ta upp köttet och lägg det i en
gryta.
Stek lök och vitlök i samma panna och rör i tomatpurén på slutet.
Tillsätt vattnet och koka upp. Häll lök och sky i grytan.
Blanda samman oregano, paprikapulver, spiskummin,
chiliflakes, salt och peppar och strö över kött och lök.
Tillsätt
paprika, krossade tomater, fond och citronsaft.
Rör
om, sätt på ett lock och ställ in grytan i ugnen.
Tillaga mitt i ugnen
ca 8 tim tills köttet är mört och lätt faller sönder.
Servera grytan med valfria tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar