Här hemma har det varit full rulle hela helgen. Halva tjocka släkten har kamperat här i husvagn, husbil och på madrasser. Kul var det och fint väder hade vi.
Toppen helg, helt enkelt :)
Något som de flesta äter och gillar, gammal som ung, är tacos,
men för att variera oss lite bjöd vi på en variant på taco, pulled pork mexican style.
Pulled pork
4 portioner
4 portioner
1,2 kg fläskkaré i bit
3 dl BBQ sås med lite rökig smak
3 dl BBQ sås med lite rökig smak
2 dl vatten
3 msk oxfond
Salt
Peppar
Chilipulver
Paprikapulver
2 gula lökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor (delade)
Gör så här
Tvätta köttbiten i kallt vatten
Krydda med salt, peppar, paprika och chilipulver
Badda in ordentligt runt om
Krydda med salt, peppar, paprika och chilipulver
Badda in ordentligt runt om
Lägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta.
Lägg i löken / vitlöken
Blanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttet
Sätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader
Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klart
Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klart
Pulled pork är alla tiders att laga till många, sköter sig självt i ugnen så man istället kan umgås med gästerna.
Som tillbehör hade vi tortillabröd, olika grönsaker, salsor och såser.
Melonsalsa
4 portioner
1 klyfta vattenmelon
0,5 gurka
1 rödlök
1 gul paprika
1 chili
Gör så här
Skär melon och gurka i små bitar
Hacka rödlöken och paprikan
Strimla chilin
Blanda allt och låt stå kallt en stund
Vitlökssås
2 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
Salt
Peppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser
Smaka av med salt och peppar
Ananassalsa
4 portioner
1 färsk ananas
1 röd paprika
3 msk hackad bladpersilja
Gör så här
Skär bort skalet på ananasen och skär i små bitar
Skär paprikan i små bitar
Blanda ananas, paprika och persilja
Chipotlesås
3 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
0,5-1 msk chipotlepasta
(finns på tacohyllan i butiken)
Gör så här
Blanda ingredienserna och smaka av med chipotlepastan
Tillsätt mer efterhand till lagom styrka
Guacamolesås
2 msk limesaft
2 avokador
2 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil
1 krm salt
Gör så här
Mixa avokadokött och limesaft
Blanda med pressad vitlök, gräddfil och salt
För den som ville dricka starkt till maten fanns det mexikansa ölet, Corona,
och ett kryddigt, mustigt rödvin, Ramos Reserva (6139)
Pulled pork burgare
och ett kryddigt, mustigt rödvin, Ramos Reserva (6139)
Pulled pork burgare
Låter supergott. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaÅh, jag vill också bjuda en halv campingplats på tacos, det låter urmysigt! Måste testa melonsalsa!!
SvaraRaderaJa, nog hade vi det mysigt allt :) och tur med vädret framför allt. En halv campingplats är inte lätt att få plats med inomhus ;)
Radera