600 g torskfilé
Citronsås
1,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
0,5 krm cayennepeppar
1 krm salt
100 g smör
1 krm svartpeppar
Citron
Gräslök
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker
Gör så här
Skala potatisen och skär i bitar
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller
mosa med en stöt direkt i kastrullen
Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
Sätt ugnen på 125 grader.
Torka av och stek torsken
någon minut på ena sidan i smör i en varm panna.
Ös smöret över fisken.
Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg.
Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret.
Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft och cayennepeppar.
Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 125 grader.
Torka av och stek torsken
någon minut på ena sidan i smör i en varm panna.
Ös smöret över fisken.
Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Citronsås: Bryn smöret tills det får en gyllene färg.
Värm upp grädde och creme fraiche och blanda med smöret.
Tillsätt finhackad gräslök, pressad citronsaft och cayennepeppar.
Smaka av med salt och peppar.
Riktigt gott!
Fisk är alltid en hit om man frågar mig. Kram Pia
SvaraRaderaJag håller med dig! Kram
Radera