tisdag 11 februari 2025

Vegansk pasta med svampsås

En god vegansk pasta med svamp och havregrädde som blandas med soltorkade tomater och spenat och toppas med vegansk parmesanost.
Välj dina favoritsvampar till såsen. Jag använde mig av svärfars torkade svampar.

Beräkna att 
10 g torkad svamp motsvarar ca 100 g färsk svamp.
Blötlägg den torkade svampen i ca 30 minuter, släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp.

 
 
4 portioner
 
300 g svamp
2 schalottenlökar
2 msk olja
2 dl växtbaserad grädde (havre-eller sojagrädde)
1 dl vatten
4 msk kantarellfond
(eller grönsaksfond)
2 msk hackad timjan
80 g spenat
1 dl hackade soltorkade tomater
Salt och peppar

Till servering
4 portioner pasta
2 dl finriven vegansk parmesanost eller 1 dl näringsjäst 


 Gör så här
Rensa svampen och skiva dem.
Skala och finhacka löken.
Fräs svamp och lök i olja i några minuter tills svampen har fått färg.
Häll i vegetabilisk grädde och buljong och tillsätt timjan, 
låt sjuda i några minuter till. Salta och peppra.
Koka pastan enligt anvisningar och häll sedan över pasta i pannan. 
Tillsätt spenat och soltorkade tomater.
Servera och strö över finriven vegansk parmesan.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar