En tomatsås på italienskt vis med krossade tomater, fintärnad lök, selleri och morot, efter ett recept från matbloggen Vin, mat, Alsace. Med "korvsmet" från salsiccia-korv i tomatsåsen och med hyvlad parmesan på toppen, så har man en pastarätt som sätter guldkant på vardagen. Lite vardagslyxig, helt enkelt 💜
3-4 portioner
150 g salsicciakorv
2 stjälkar selleri, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 morot, finhackad
olivolja
salt och peppar
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk vatten
3 vitlöksklyftor, pressade
2 kvistar färsk rosmarin, bara ”barren”
lite av pastavattnet
Till servering
3-4 portioner fettuccine
parmesan, att hyvla över pastan
Gör så här
Fräs
sellerin i en panna med olja en liten sund.
Skrapa ner morot och lök och fräs en stund
till.
Klicka i tomatpurén, klipp upp korven och skrapa ner korvsmeten i
pannan
och fräs en stund till.
Rör så korvsmeten smular sig.
Repa och hacka rosmarinens ”barr”.
Krydda fräset med salt, peppar, hackad rosmarin
och pressad vitlök.
Häll i tomatkross och vatten.
Låt såsen småputtra
i 20-25 minuter.
Koka pastan under tiden.
Jag använde färsk spenatpasta. Koktid 3 minuter.
Häll av pastan men spar ett par dl av pastavattnet.
Blanda pasta och sås.
Späd med lite av pastavattnet till lagom konsistens.
Servera med hyvlad parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar