Jag
fick en grönsakssvarv när jag fyllde år igår. Och den ville jag ju
testa med en gång.
Så det blev en vegansk curry med zoodles till lunch
idag. En rätt inspirerad från Thailand.
En måltid som är betydligt
nyttigare än thailändsk hämtmat som ofta
innehåller socker, med tanke på att jag vill undvika sötad mat (läs äta antiinflammatoriskt).
Och den tog knappt 30 minuter att tillaga!
Vegansk curry med zoodles
3-4 portioner
600 g zucchini, spiraliserad med grönsakssvarvare
1 gul lök, hackad
0,5 röd paprika, tärnad
1 msk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk sambal oelek
200 ml kokosmjölk
2 msk krossade tomater
1 tsk sojasås glutenfri
Paprikapulver
Currypulver
Salt och peppar
rapsolja
2 små vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
svartpeppar
flingsalt
i en stor panna, tills löken är mjuk och grönsakerna har önskad krispighet.
Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna och pressa ner en av vitlöksklyftorna.
Vänd direkt ner ungefär hälften av zucchiniremsorna
och stek dem hastigt ett par minuter tills de blivit mjuka och glansiga.
Krydda med svartpeppar, chiliflakes och flingsalt.
Lägg över i en skål och stek sedan andra hälften av zucchiniremsorna på samma sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar