Chili con carne
8 portioner
1 kg högrev
2 msk olja
2 msk smör
1 msk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
2 klyftade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
2 köttbuljongtärningar
1 msk starkt paprikapulver
7 dl vatten
1 tärnad röd paprika
400 g kokta kidneybönor
Gör så här
Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter
Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra
Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja
Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta
och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter
Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten
Koka 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar