Kasslerlåda med ananas och ingefärssås
4 portioner
3 dl fullkornsris
1 hönsbuljongtärning
500 g kassler
1 burk skivad konserverad ananas i juice
Ananas- och ingefärssås
2 dl ananasjuice
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
3 msk vetemjöl
2 tsk riven ingefära
salt, peppar
2 dl riven lagrad ost
Till servering
Sallad
Gör så här
Koka riset med buljongtärningen
Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnsfast form
Skär kasslern i centimetertjocka skivor
Häll ananasjuicen i en kastrull och spara till såsen
Lägg kassler med ananasskivor ovanpå, lite omlott på risbädden.
Ananas- och ingefärssås
Blanda ananasjuice, mjölk, grädde och mjöl
Koka upp under omrörning låt sjuda i 3 minuter
Smaksätt med riven ingefära, salt och peppar
Blanda ner ost och rör om tills osten smält
Häll såsen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter
Pudra över lite paprikapulver
På bilden ser det ut som kasslern badar i sås men sanningen är att jag valde för liten form så såsen kunde inte sjunka ner mellan kassler och ananasskivor utan la sig ovanpå.
Men smaken var det inget fel på...
Ett annat recept där jag använder färsk ingefära är karibisk fiskgryta.
Ingefära är inte bara en smakrik krydda utan den är också bra för hälsan, den har under många århundraden använts i medicinska syften för att lindra många vanliga sjukdomar.
Läs mer om Örter som läker.
Ett tips är att pressa ingefäran i en vitlökspress, då slipper man det trådiga fruktköttet.
Låter gott =)
SvaraRaderaLåter smaskens:)
SvaraRaderaHa en riktigt fin dag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se