Men nu är det måndag och jag har en ledig dag :)
Tänkte dela med mig av ett enkelt, gott och nyttigt fiskrecept. Fiskens omega
3-fettsyror skyddar ju våra hjärtan, men de är även bra för vårt kom-ihåg. Omega 3 förbättrar nämligen våra hjärnors kapacitet, det finns alltså fler än en anledning till att äta fisk ofta.
Senapstorsk
4 portioner
400 g torskfilé
1 stor purjolök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 msk senap
2,5 dl matlagningsgrädde
Till servering och garnering
Potatis eller ris
Cocktailtomater
Gör så här
Låt fisken tina lätt
Skär purjolök i fina strimlor
Fräs purjolöken mjuk med olja i en stekpanna
Smaksätt med salt och peppar
Skär fisken i tunna skivor
Bred senap på fiskskivorna
Varva fisk och purjolök i en ugnsfast form
Häll över grädden
Grädda i ugn i 225 grader i 20 minuter
Garnera med tomater
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar