måndag 21 januari 2013

Enkelt, gott och nyttigt fiskrecept

Igår kväll hade jag verkligen hemlängtan efter att ha tillbringat 35 timmar på jobbet under helgen, från fredag eftermiddag till söndag kväll. Åkte bara hem för att sova.
Men nu är det måndag och jag har en ledig dag :)
Tänkte dela med mig av ett enkelt, gott och nyttigt fiskrecept. Fiskens omega 3-fettsyror skyddar ju våra hjärtan, men de är även bra för vårt kom-ihåg. Omega 3 förbättrar nämligen våra hjärnors kapacitet, det finns alltså fler än en anledning till att äta fisk ofta. 
 
Senapstorsk
4 portioner
 
400 g torskfilé
1 stor purjolök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1,5 msk senap
2,5 dl matlagningsgrädde
 
Till servering och garnering
Potatis eller ris
Cocktailtomater
 
Gör så här
Låt fisken tina lätt
Skär purjolök i fina strimlor
Fräs purjolöken mjuk med olja i en stekpanna
Smaksätt med salt och peppar
Skär fisken i tunna skivor
Bred senap på fiskskivorna
Varva fisk och purjolök i en ugnsfast form
Häll över grädden
Grädda i ugn i 225 grader i 20 minuter
Garnera med tomater
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar