tisdag 15 oktober 2013

Gräddig fiskgratäng med mandel och broccoli

Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, de skyddar våra hjärtan, håller våra hjärnor alerta och kan lindra inflammatoriska sjukdomar, därför är det bra att försöka äta fisk flera gånger i veckan. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/ makrillen på smörgåsen eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3 :) 
Gräddig fiskgratäng med mandel och broccoli
4 portioner
 
1 broccolistånd
1 squash
700 g torskfilé
1 fiskbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 påse mandelspån
Citron till dekoration 

Till servering
Ris
Sallad
 
Gör så här
Bryt broccolin i buketter
Förväll broccolin i lättsaltat vatten ca 5 minuter
Skär squashen i bitar och
låt den koka med broccolin i ca 2 minuter
Låt broccoli och squash rinna av
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form
Lägg fisken på grönsakerna
Smula över buljongtärningen
Strö på salt och peppar
Häl över grädden
Strö på mandelspån
Tillaga fisken i ugn i 225 grader i ca 15 minuter

Lax till många
Lax till två

4 kommentarer:

  1. Hej vilken trevlig blogg! Hit kommer jag snart tillbaka! mvh Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker det :) och du är varmt välkommen tillbaks!

      Radera
  2. Vilken gratäng!Låter så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid spännande när man lagar nya recept, om de ska bli så goda som man föreställde sig när man läste receptet. Den här gratängen var mer än förväntat god, kan absolut rekommenderas :)

      Radera