Gårdagens soppa, som mest bestod av nudlar, fick vi äta med gaffel och sked. Naturligtvis kan man dela nudlarna i mindre bitar och späda med mer vatten men som det nu blev, blev det en kul och annorlunda soppupplevelse :)
Röd currysoppa med lax och nudlar
4 portioner
13 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk röd currypasta
250 g äggnudlar
1 stånd broccoli i småbuketter
600 g laxfilé, tärnad
70 g färsk spenat
4 salladslökar skivade
1-2 msk asiatisk fisksås
1-2lime, saften
Sesamolja
Gör så här
Koka upp vatten, kycklingfond och currypasta i
en stor kastrull och låt koka 5 minuter
Lägg i nudlar och broccolibuketter och
koka ytterligare 4 minuter
Lägg i laxtärningarna, spenat och salladslök
Sätt på lock och dra av från värmen
Låt stå i ca 2 minuter
Smaka av med fisksås och limesaft
Lägg upp i tallrikar och
droppa lite sesamolja i varje tallrik
Det låter gott. Jag gillar thaimat! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack, det samma :)
Radera