Sill i härligt grön ört- och pepparrotssås,
passar finfint på julbordet
Örtgravad sill
6 bufféportioner
450 g sillfiléer
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt
Ört- och pepparrotssås
1 kruka basilika
1 kruka dill
1 vitlöksklyfta
1,5 dl gräddfil
1,5 tsk grov skånsk senap
1 msk finriven pepparrot
3 msk majonnäs
0,25 tsk svartpeppar
Gör så här
Dra loss filéerna från skinnet
Börja från insidan vid den bredaste änden och
dra filén rakt ner
Blanda vatten, ättika och salt i en bunke (ej rostfri)
Låt fisken marinera i vätskan i ca 12 timmar i kylen
Ta upp fisken och låt rinna av på hushållspapper
Mixa örter och vitlök med hälften av gräddfilen
Smaka av med peppar
Lägg i filéerna att marinera minst 3 timmar,
gärna över natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar