måndag 9 december 2013

Saftiga julscones kryddade med kanel och ingefära

Saftiga julscones kryddade 
med kanel och ingefära
6-12 stycken
 
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
50 g smör
1 morot, finriven
1,5 dl turkisk yoghurt
1 dl sesamfrön
 
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna
Lägg i smöret delat i bitar
Finfördela smöret och mjölet
Jobba in morot och yoghurt
Knåda lätt
Forma till bollar
Doppa i sesamfrön
Lägg i muffinsformar
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter
låt svalna på galler
Servera varma
 
Goda tillbehör till sconesen är 
marmelad, sylt, lemon curd,
 färskost eller lagrad ost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar