De här tunnbrödssnittarna är perfekta som buffémat på t ex en brunch eller på ett afternoon tea eller varför inte på ett glöggmingel.
Tunnbrödssnittar
(ca 4 personer)
1 rödlök
0,25 gurka
0,5-1 msk bostongurka
1 dl philadelphiaost
ca o,5 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
50 g extra lagrad västerbottenost eller parmesanost
0,5 dl hackad dill
Salt
4 mjuka tunnbröd
Gör så här
Finhacka löken
Skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint
Rör ihop philadelphiaost, senap och
riven västerbottenost
Blanda i lök, gurktärningar och dill
Smaka av med salt
Fördela röran på tre tunnbröd
Lägg ovanpå varandra och
till sist den fjärde skivan som lock
Plasta och lägg en tyngd jämt fördelad ovanpå
Låt stå och dra i kylskåpet i minst en timme
Skär upp i snittar eller som jag gjorde
ta ut dem med pepparkaksform
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar